FIRST RECYCLER SRL este operator autorizat să colecteze, transporte și să valorifice/recicleze deşeuri corpuri de iluminat, baterii şi alte DEEE.

Asociația Recolamp este o organizație non-profit, fondată de General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Philips Lighting România, care reprezintă 186 de producători români de echipamente de iluminat cărora le-a preluat responsabilitatea privind gestionarea deșeurilor din echipamentele electrice și electronice (surse de lumină și aparate de iluminat) puse pe piață.

Îndeplinirea acestor obiective asumate este asigurată prin parteneriatul încheiat cu generatori de deşeuri din întreaga ţară: peste 12.200 de puncte de colectare care includ companii, autorități publice centrale și locale, lanțuri de retail, etc.

Prin obiectul ei de activitate, sunt asigurate condiții pentru conservarea resurselor naturale prin reducerea volumului de deșeuri provenite din echipamentele de iluminat. Anumite echipamente de lumină conțin mercur, un element chimic toxic și dăunător care poate crea probleme de mediu dacă este depozitat în mod necorespunzător. De aceea, aceste echipamente nu trebuie aruncate la gunoi, ci colectate și reciclate în mod corespunzător.

Astfel, orice generator de deșeuri din România poate solicita containere personalizate și poate beneficia de infrastructura de colectare pe care Recolamp a dezvoltat-o. Colaborarea este gratuită, organizația asigurând preluarea deșeurilor de la cantitatea minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăți de becuri și/sau tuburi fluorescente și pentru minim 50 de kilograme, în cazul corpurilor de iluminat.

Din anul 2011, First Recycler SRL este reprezentant autorizat Recolamp în regiunea de Sud – Vest a României.

În vederea asigurării condițiilor de siguranță pentru mediul înconjurător și pentru păstrarea sănătății populației,  dar și pentru respectarea obligațiilor legale de a nu arunca deșeurile provenite din echipamente de iluminat la coșul de gunoi, invităm toți generatorii de astfel de deșeuri să ne contacteze

Translate »